Voor bewoners

De website www.verbouwervaringen.nl biedt u de gelegenheid uw ervaring met een verbouwing te delen. Vergelijk het met Zoover, waar u ervaringen met vakantie-accommodaties kwijt kunt. VACpunt Wonen is de beheerder van deze website. VACpunt Wonen wil u met deze website de mogelijkheid bieden om een oordeel te geven over een verbouwing aan uw huis. Denk aan het plaatsen van een dakkapel of het aanbrengen van gevelisolatie. Bent u blij dat u de verbouwing hebt gedaan of laten doen? Wat is de meerwaarde ervan? Zou u het anderen aanraden?

U bent als woonconsumenten mondiger dan twintig jaar geleden. U weet beter wat u wilt en een aantal van is welvarender dan toen. Anno 2014 herkennen en erkennen steeds meer bedrijven in de bouwsector uw belang. Door uw ervaringen over verbouwingen online openbaar te maken, houdt u zowel andere bewoners als bouwpartijen op de hoogte van gewenste en gerealiseerde verbouwingen. Hierdoor krijgen woonconsumenten meer invloed en worden bouw- en installatiebedrijven geprikkeld om zichzelf te verbeteren.

Wat doen wij met uw gegevens?

VACpunt Wonen controleert de ervaringen die worden geplaatst op gepastheid. Ongepaste uitingen worden verwijderd. De ervaringen die op de site geplaatst worden, worden verzameld en gebundeld. Dit gebeurt volstrekt anoniem. De enige verificatie die wordt gevraagd is opgave van uw postcode. Hiermee kunnen we bepalen in wat voor soort gemeente de verbouwing is uitgevoerd. Een overzicht van de verzamelde verbouwervaringen geven we terug aan de bouwwereld en brengen wij in bij het opstellen van nieuwe wetten over bouwen en wonen.