Voor bedrijven

De website www.verbouwervaringen.nl biedt een online platform voor het verzamelen van bewonersevaluaties a la Zoover. VACpunt Wonen wil hiermee bewoners de mogelijkheid bieden voor het beoordelen van en discussiëren over de meerwaarde van bepaalde verbouwingen, zoals het plaatsen van een dakkapel of het aanbrengen van gevelisolatie, en de tevredenheid van bewoners over het resultaat van de bouwwerkzaamheden.

Gebruikerswensen en -ervaringen waren lange tijd geen standaard onderdeel van kwaliteitsverbeteringen van bestaande woningen. Maar woonconsumenten zijn mondiger geworden, weten beter wat ze willen en zijn welvarender. Anno 2014 herkennen en erkennen steeds meer bedrijven in de bouwsector het belang van die woonconsument. Hij is voor zijn functioneren (mede) afhankelijk van de gebruiksmogelijkheden en de kwaliteit van de woning en de leefomgeving. Bovendien betaalt hij direct én indirect de rekening voor alles wat wordt gebouwd, gebruikt en beheerd. Hij heeft dus recht op kwaliteit.

Het online en openbaar delen van consumentenervaringen over verbouwingen is een manier om bewoners weer vertrouwen in de bouwsector te geven. Hiermee houden zij zowel elkaar als de bouwpartijen op de hoogte van de gewenste en gerealiseerde verbouwingen. Een dergelijke beoordeling vergroot de invloed van bewoners en vormt een prikkel voor de markt om zichzelf verbeteren.

De website www.verbouwervaringen.nl biedt mogelijkheden voor het plaatsen van gesponsorde links. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met VACpunt Wonen.

Geluidsoverlast ervaringen

Tocht en kou ervaringen

Energiekosten ervaringen

Vocht en schimmel ervaringen

Gebrekkige ventilatie ervaringen

Onderhoud ervaringen

Inbraak en sociale veiligheid ervaringen

Geschiktheid minder valide ervaringen

Uitbreiden of vernieuwen ervaringen